Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Reka Drava

Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Reka Drava je nedvomno močno povezana z razvojem in življenjem v Mariboru, tako nekoč, kot tudi danes. Ni ga Mariborčana, ki ne bi bil ponosen na to mogočno reko, ki prebivalce napaja s pozitivno energijo. Dokazano je tudi, da korenine Stare trte na Lentu segajo do porečja in tako že stoletja napaja tudi njo.

Ob Dravi...

Ljubiteljem vodnih športov ponuja reka Drava kopico zabavnih in rekreativnih doživetij. Njena bogata favna omogoča pester ribolov.

Ob nabrežjih reke so urejene čudovite sprehajalne in kolesarske poti, na katerih lahko občudujete tudi številne znamenitosti mesta Maribor. Od starega Lenta se lahko mimo Koblarjevega zaliva po splavarski učni poti napotite proti Mariborskemu otoku in akumulacijskemu jezeru.

Vaš košček »morja« lahko ujamete v Drava centru, kjer izkoristite sončne urice in umirite divji ritem današnjega življenja ter si napolnite življenske baterije.

Za daljše sprehode ali kolesarjenje priporočamo obisk Krajinskega parka Drava med Mariborom in Ptujem.

Po Dravi...

Na reki Dravi in na akumulacijskem jezeru si lahko omislite veslanje, jadranje ali surfanje. Seveda ne smete zamuditi priljubljene turistične aktivnosti - splavarjenja po Dravi s tradicionalnimi splavi, ali pa se samo zapeljete z ladjico Dravska vila.

Bogata flora in favna

Sprehodite se ob reki Dravi ter spoznajte in občudujte pisano druščino njenih »prebivalcev« na obrežju. Porečje reke je dom več kot 90. vrstam ptic in 50. vrstam rib. Vsem ljubiteljem kamnin bosta zagotovo vzbudili pozornost dve zanimivi nahajališči zaščitenih kamnin - Huzarski skok in Vražje skale.