Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Ribnik Betnava

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Veselje ob cesti!

Le kakšen slab kilometer vstran od ribnikov Transom se nahaja ribnik Betnava. Najdete ga v bližini Betnavskega grada, nahaja se pa ob hitri cesti, ki vodi v smeri Ljubljane. Kljub morebiti motečim zvokom avtomobilov skriva ribnik številne lepote, ki bližino ceste zagotovo odtehtajo!

Najprej omenimo, da se v ribnik Betnava skozi celo leto izteka naravni potok, ki dovaja svežo vodo iz Pohorja; zato je voda v potoku in posledično tudi v ribniku zelo dolgo hladna, kar je za izkušene ribiče znak, da se ribolov tukaj prične nekoliko kasneje, tj. pozno spomladi.

V ribniku Betnava je ribolov dovoljen le na eni stran (nasprotno od strani ceste), kjer je voda nekoliko globlja in kjer je potrebno ribo iskati predvsem poleti. Odličen izbor za ribolovno pozicijo je tudi majhen otoček na sredini ribnika – tudi v njegovi bližini se ribe rade zadržujejo.

Ne glede na to, kje in kako boste lovili, lahko pričakujete, da boste v ribniku Betnava ujeli krapa ali babuško, ostalih rib je pa v izjemno majhnih količinah. Pribor za to vodo naj ne bo preveč »nežen«, saj se tukaj skrivajo tudi ribe, ki so težke 10 kg ali več, in če boste lovili z najlonom debelim 0,20 mm, to najverjetneje ne bo dovolj.

Kot zanimivost naj omenimo še, da je ob ribniku dobro poskrbljeno za parkirna mesta, za ribolovna mesta in za senco, ki jo nudijo visoka drevesa, ki se nahajajo ob vodi.