Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Romani Kafenava

Naziv: Romani Kafenava
Naslov: Gorkega 34, 2000 Maribor
Delovni čas: ponedeljek-četrtek: 7.00 – 23.00, petek: 07.00 – 00.00, sobota: 08.00 – 00.00, nedelja: 8.00 – 22.00.
Telefon: +386 (0)40 933 990
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Na meniju romske restavracije najdete tradicionalno domačo romsko hrano, med drugim jedi z žara, enolončnice, romski golaž, domač romski kruh, solate in sladice. Jedilnik vsebuje tudi vegetarijanske menije, medtem ko svinjine na njem ne boste našli.

Romska gostilna je edinstven projekt, s katerim koordinator EPEKA in partner Romsko društvo Romano Pralipe Maribor vzpostavljata vzorčni primer prve romske gostilne v Mariboru, Sloveniji in EU. Romska gostilna - Romani kafenava deluje po principu socialnega podjetništva z namenom zaposlovanja oseb iz ranljivih skupin (romske manjšine). Projekt romske restavracije obuja in ohranja romsko kulturo (umetnost, kulinariko, romski stil okrasitve, jezik ...), vključuje Rome v družbo in delovno okolje, jih na neformalen način izobražuje za delo v restavraciji in zmanjšuje predsodke in stereotipe o Romih.