Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Slivovi cmoki

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Priprava cmokov iz sezonskega sadja je priljubljena po vsej destinaciji. Za nadev se največkrat uporabijo marelice, grozdje (jurka) ali jagode. Kulten status pa imajo slivovi cmoki.

Testo za cmoke je najpogosteje skutno ali krompirjevo, preliv pa pripravimo iz drobtinic, ki jih opražimo na maslu.

Slivovi cmoki - recept za 4 osebe

Krompirjevo testo

500 g krompirja
200 g ostre moke
1 jajce
20 g pšeničnega zdroba
25 g masla
sol

Nadev

20 češpelj
10 kock sladkorja

Zabela

40 g masla
40 g drobtin
40 g sladkorja
ščep soli
ščep cimeta

Navodila

Krompir skuhamo, olupimo in pretlačimo. Še mlačnemu primešamo jajce ter dodamo moko, zdrob in sol. Na hitro zgnetemo testo. Razvaljamo ga 1 cm debelo in narežemo na kvadrate 5 x 5 cm. V vsakega zavijemo češpljo, ki smo jo napolnili s pol kocke sladkorja. Testo oblikujemo v cmok. Cmoke skuhamo v slanem kropu. Odcejene zabelimo s prepraženimi drobtinami in potresemo s sladkorjem, ki smo mu primešali malo cimeta. Zabeljene cmoke lahko za nekaj minut postavimo v vročo pečico.

Pa dober tek!