Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Gostilna Maribor

Naziv: Gostilna Maribor
Naslov: Glavni trg 8, 2000 Maribor
Delovni čas: Ponedeljek-četrtek: 7.30-23.00, Petek in sobota: 7.30-02.00, Nedelja: 8.00-16.00
Telefon: +386 (0)2 23 45 606
Število sedežev: notranjost 180, vrt 150
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kulinarično ponudbo Gostilne Maribor smo zasnovali z željo, da tujim obiskovalcem v mestu Maribor in širši regiji predstavimo lokalno, štajersko kulinariko, domačim gostom pa vrnemo spomin na kuhinjo njihovih babic.

Iz kuhinje chefa Gregorja Jagra diši po sveže pečenem kruhu, zaseki, goveji juhi, »pohani kuri«, »esigflajšu«, žemljicah in golažu, jabolčnem štrudlu in mareličnih knedlih ter drugih dobrotah, ki vračajo spomin na preteklo, a se enakovredno spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi.

Pri pijačah izpostavljamo pivo, viskije in domače žgane pijače. Slednje postrežemo v obokani kleti, ki nosi ime Apoteka in je namenjena zaključenim družbam. Bogata in izbrana je tudi naša vinska karta.

Pozorni smo na zgodbe iz preteklosti naše hiše, na ljudi, ki so v njej živeli in delovali. Tako po nekdanjih lastnikih, pivovarjih Tscheligijih poimenujemo osrednjo jedilnico - jedilnica Tscheligi, zavetniku pivovarjev posvečamo jedilnico Gambrinus, ob lepem vremenu pa je v veliko veselje gostov naš velik vrt, ki se razteza pred hišo in nudi pogled na mariborski Glavni trg.

Z veseljem vas pričakujemo!