Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Sobota na Grajskem

Naziv: Sobota na Grajskem
Telefon: +386 (0)41 690 528
Trajanje: vsaka 3 sobota v mesecu
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Vsako tretjo soboto v mesecu se bodo v mestnem jedru Maribora predstavljali občine in kraji turistične destinacije Maribor - Pohorje.

Na stojnicah na Grajskem trgu bodo turistična in druga društva ter posamezni ponudniki postavili na ogled (in v pokušnjo) svojo turistično obarvano ponudbo ter tako dodatno poživili sobotni mestni utrip štajerske prestolnice.

Na skrajnem zahodnem delu Slovenskih goric leži Svečina - kraj s tisoč prebivalci. 
   
Znamenitosti kot so Fosilni ostanki iz davnega Panonskega morja, stari kamnolom Pruh, eden od virov mariborskega stavbarstva, muzejsko urejena viničarija Kebl, Svečinski grad z svojimi zbirkami in Andrejeva cerkev v novoveški obleki si podajajo roke z značilnim starim vaškim jedrom.
   
Svečina je sonce in sonce so plodovi. Vino, vinarstvo in sadje že stoletja dajejo tukajšnjemu človeku kruh in so ponesli ime Svečinskega v svet. Srce med vinogradi v vas v vseh letnih časih vabi in nagrajuje z čudovitim, enkratnim pogledom.
  
Vabljeni med nas!