Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Splavarska učna pot

Naziv: Turistično društvo Maribor
Naslov: Partizanska c. 47, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)41 795 475
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Pot pod noge po Splavarski učni poti, ki pelje ob reki Dravi od pristanišča splavov na Lentu (v neposredni bližini Hiše Stare trte) vse do Mariborskega otoka ter opozarja na izjemno etnološko dediščino in tradicijo mesta Maribor.

Po poti vas bo spremljalo deset informativnih tabel, ki s sliko in besedo predstavljajo tako zgodovinsko področje vzdolž reke kot tudi flosarska plovila, ki so nekoč plula po reki. Splavarsko učno pot lahko dodobra spoznate tudi na tematskem vodenju za organizirane skupine v družbi vodnikov splavarjev.

V družbi pravih flosarjev!

Na kocu poti, pri Mariborskem otoku, vas lahko pričakajo tudi ta pravi mariborski flosarji ter vas nazaj na Lent pripeljejo s čisto ta pravim splavom! Med vožnjo s splavom boste zagotovo izvedeli še veliko več zanimivosti iz starih flosarskih časov, ko so se je to pomembno gospodarsko dejavnostjo ukvarjale številne družine v Dravski dolini.

Splavarsko učno pot je Turistično društvo Maribor otvorilo ob 25. obletnici prireditve Splavarski krst.

Brezplačna zloženka Splavarska učna pot v PDF formatu.