Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

SUP izlet Lent

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 11
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Približajte se Mariboru na edinstven način.

Počutite se kot pravi dravski "flosar" iz 13. stoletja, ki je prevažal les in blago po tej trgovsko pomembni reki. Zapeljite se s SUPom po Lentu in doživite, kako tesno je bilo mesto povezano z reko Dravo čez vso zgodovino.

Zakaj na SUP izlet na Lent?

Pogled na najstarejši predel mesta iz vode te bo začaral. Spremljale te bodo ženske, ki so jim sodili v Sodnem stolpu zaradi čarovništva. Stražmojster te bo opazoval iz srednjeveškega obzidja in Židovskega stolpa ob Sinagogi. Videl/a boš Vodni stolp, ki je služil kot obramba pred vpadi Turkov in od koder se, navzgor proti centru mesta, vije ena izmed najstarejših ulic – Usnjarska. To pa še ni vse… Če hočeš izvedeti še več, pridi z nami ☺

SUP izlet je namenjen vsem, ki si Maribor želite pogledati iz druge perspektive, se ob tem zabavati in sprostiti po napornem dnevu v službi. Primeren je za vsakogar, četudi še nikoli nisi supal/a. Da bo začetek lažji, na začetku vsakega SUP izleta pripravimo kratek uvod v supanje.

V vsakem primeru je supanje po Dravi nepozabna izkušnja in ker to vemo tudi mi, imamo vedno s seboj GoPro kamero, tako da ti ni treba skrbeti, da boš ostal/a brez fotk.

Kdaj in kje se dobimo?

Dobimo se 5 minut pred začetkom sup izleta. Izplujemo pri mariborskih Benetkah, kjer so se splavarji nekoč okrepčali v stari gostilni. Tam se sedaj nahaja »plavajoča« gostilna, Dravska vila, kjer si boš lahko po supanju oddahnil in okrepčal.

Informacije:

Termin: maj - september, supamo vsak dan ob predhodni rezervaciji, ura po dogovoru
Težnost: Lahko
Trajanje: 2 uri
Cena: 39,00 EUR, 29,00 EUR (otrok do 14 let)
Obvezna oprema: pitna voda, krema za sončenje, udobna oblačila.

Supanje izvedemo v primeru najmanj 4 prijavljenih oseb.
Sup izlet bodo vodili inštruktorji z mednarodno licenco supanja, ASI. 

Informacije in rezervacije