Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Turistična kmetija Štern - Pri Kovačniku

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra
Naziv: Turistična kmetija Štern - Pri Kovačniku
Naslov: Planica 9, 2313 Fram
Delovni čas: sobota in nedelja: 12.00 - 22.00, ostale dni po dogovoru
Telefon: +386 (0)2 60 15 400
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Kdaj ste nazadnje hodili po hoduljah, se igrali »pojšter tanc« ali »pisker met«? Na turistični kmetiji Pri Kovačniku z najmlajšimi gosti radi obudijo že pozabljene igre. Zanje imajo tudi pisano druščino »živih« igrač: krave, kokoši, ovčke, vietnamsko pujso Pepco, ponija Marsija, muce, psa Murija, zajčke, najlepši par pa sta racman Jaka in raca Mojca, ki živita v pravljični hiški ob ribniku.

Otroci se lahko zabavajo na vrtiljaku, gugalnici, toboganu, na plezalih ali nogometnem igrišču, še rajši pa pomagajo pri peki kruha ali kuhanju marmelade, nabiranju zelišč, stiskanju jabolk, pobiranju pridelkov z njive, če so na kmetiji ob pravem času. Prespijo lahko na seniku in prisluhnejo glasovom narave. Mama Angelca in njena naslednica Barbara ustvarjata v kuhinji.

Poskusiti je treba domač kruh z jetrno paštetko ali bučnim namazom, narezke s hišnimi mesninami, koline, slastne sladice … in se nato (ali pa pred tem) podati do lokalnih znamenitosti: cerkve sv. Križa, Potnikove smreke, Vešnerjeve domačije s črno kuhinjo, oljarne Fram, gradu Rače, krajinskega parka Požeg, botaničnih vrtov, Črnega jezera, slapov Šumik in slapa Skalca … Pozimi pa na smuči na le 11km oddaljeno največje slovensko smučišče na Mariborskem Pohorju.

Kmetija leži le nekaj kilometrov od največjega slovenskega smučišča na Mariborskem Pohorju. Poleti se lahko ljubitelji narave naužijejo lepot pohorskih znamenitosti, zavijejo v gozd po gobe, nabirajo zelišča, kolesarijo ali pomagajo na kmetiji. V bližini sta Maribor in Ptuj, ki ju vsekakor morate obiskati.

Nadmorska višina: 700 m

Velikost kmetije: 36 hektarov

Odprto za goste: 1. 1. - 31. 12.

Sobe: 1/2, 3/4

Število sedežev: 60

Možen dostop z avtobusom

Rezerviraj zdaj preko Uradnega turistično informacijskega centra