Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

UGM Studio

Naziv: UGM Studio
Naslov: Trg Leona Štuklja 2, 2000 Maribor
Delovni čas: ponedeljek-petek: 11.00-18.00, sobota: 11.00-13.00, zaprto: nedelja in prazniki ter v času postavitve razstav.
Telefon: +386 (0)2 55 55 213
Email: info@ugm.si
Vstopnina: Prost vstop.
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
UGM Studio je razstavni prostor v samem središču Maribora, kjer so vse leto na ogled razstave slovenskih in tujih sodobnih umetnikov.
 
Po združitvi z Razstavnim salonom Rotovž v 80-ih letih je UGM pridobila kustodiat za sodobno umetnost ter dodatne prostore za predstavitve sodobne umetnosti v središču mesta, v pritličnih prostorih stavbe TIMA na sedanjem Trgu Leona Štuklja. V času Evropske prestolnice kulture in Evropske prestolnice mladih so bili prostori osrednja informacijska točka obeh projektov, od leta 2014 pa razstavišče z novim imenom – UGM Studio - ponovno deluje kot razstavni prostor sodobne umetnosti, kjer vsako leto pripravijo okoli deset razstav recentne umetniške produkcije v Sloveniji in širše.
 
Nepredvidljivo pisan in raznolik program zajema vse od bolj tradicionalnih slikarskih in kiparskih razstav, pa do sodobnejših prostorskih instalacij in umetnin v digitalnih in performativnih medijih. Ne zamudite katere izmed mesečnih otvoritev razstav, ki so ob kozarcu penine priljubljeno shajališče ljubiteljev urbane kulture vseh generacij.