Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Vinsko-kulinarično doživetje

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
Vas zanimata vino in kulinarika? Pridite v Maribor in zadovoljeni bodo prav vsi vaši čuti. Pogled si boste spočili na sozvočju pobočij, ki jih krasijo prostrani vinogradi, vaše brbončice pa bodo očarane nad vrhunskimi vini iz slovenske Štajerske.

MARIBOR – zakladnica odlične kulinarike in svetovno priznanih vin

Maribor je stičišče vinskih in kulinaričnih poti, zato tvorita vino in kulinarika pomemben del mestnega vsakdana. Na Lentu ob reki Dravi še danes uspeva najstarejša trta na svetu, več kot 400 let stara žametovka oz. modra kavčina, ki se razprostira pred Hišo Stare trte, kjer vam je na voljo vinoteka in degustacijski prostor z vrhunskimi vini iz vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija.

V starem mestnem jedru vas pričakujejo številne restavracije z lokalnimi dobrotami. Kulinarična ponudba obuja spomin na preteklost, saj je prepletena z zgodovino, arhitekturo in naravo okolice, kar lahko občutite v vsakem postreženem »krožniku«. Spogledovanje sodobnih trendov in pristnih domačih okusov je zaščitni znak številnih gostiln z večletno družinsko tradicijo, lokalnih avtohtonih ponudnikov, eko turističnih kmetij in modernih restavracij s sodobnimi vinotekami.

Maribor je hkrati tudi ponosno mesto najboljše restavracije v Sloveniji, saj je bila po prestižni francoski lestvici La Liste Restavracija Mak v letu 2018 razglašena za najboljšo slovensko restavracijo.

V destinaciji Maribor - Pohorje sta narava in vinsko-kulinarična ponudba v jesenskih mesecih tako slikoviti, da boste spomine teh doživetij pomnili vse dni!