Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Vino piti se je treba naučiti, vinsko-kulinarični ogled mesta

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Prijazen in sproščen izlet, ki vas bo popeljal do hrama vinske kulture. Z učenjem zgodovine totega mesta, pravilne degustacije vin in hrane, ki sodi zraven.

Pot do hrama vinske kulture

Pot se začne v centru Maribora. Zbirališče ob 9. uri zjutraj pred TIC Maribor (Turistično-informacijski center).

Spoznali bomo vse ključne znamenitosti in številne zgodbe Maribora (najstarejšo trto na svetu, Mariborski grad, mestno hišo in Kužno znamenje, stolnico in SNG, Lent ...).

A ne gre le za klasični ogled. Ob ključnih znamenitostih vam bo vodnik razložil globoko in strastno povezavo mesta z vinom. Simboli na pročeljih stavb, nazivi lokalov in ulic. Vse poti totega mesta vodijo do Stare trte, najstarejše na svetu.

Degustacija v Hiši Stare trte

Tam vas čaka učna ura degustacije. Naučili se bomo, kako se vino pravilno degustira. Kakšne okuse v vinu iščemo in kakšno hrano lahko z določenim vinom združimo.

Kombinacije, ki vam jih bodo pripravili v Hiši Stare trte, bodo prijetno popestrile zaključek prvega dela izleta. Med ogledom razstave boste lahko spoznali zgodovino vina in vinske kulture. In lažje razumeli, zakaj smo Štajerci prepričani, da je Hiša Stare trte hram svetovne vinske kulture.

Za kosilo: Trta

Po degustaciji sledi kratek izlet do ene od vrhunskih restavracij po vaši izbiri, kjer negujejo odnose med hrano in vinom. Tam vam bodo ob odličnem kosilu pripravili degustacijo treh sort vin, ki se odlično prilegajo izbrani hrani šefa kuhinje. Skozi to boste spoznali drugo od posebnih vinskih degustacij, imenovano Trta.

Raziskovanje in sladkanje

Po kosilu imate čas za samostojno raziskovanje bogate ponudbe programa Festivala Stare trte 2015. A ob tem morate paziti, da boste v ohranili dovolj prostora za posebno festivalsko GrozDno sladico. Všeta je v ceno paketa in izberete lahko le eno. Vsaj prvi dan. Ko boste poskusili, se boste zagotovo vrnili še naslednji dan. In naslednji. :)

Rezervirajte zdaj

Šefi kuhinj imajo radi najboljše goste. Vodniki degustacij izbirčne preizkuševalce. Restavracije sprejmejo omejeno število gostov. Zato ne čakajte, rezervirajte ta nepozaben izlet.

Cena: 40,00 EUR/osebo

V ceno je vključeno:

Informacije in rezervacije

Pogoji rezervacije

Čas za prijavo: do 7 dni pred izbranim terminom.

Za potrjeno prijavo se šteje plačilo rezervacije v višini 50 %.

V primeru odpovedi s strani udeleženca po plačilu rezervacije se plačilo ne vrača.

V primeru odpovedi izleta zaradi udeležbe manj kot 15 oseb se plačilo rezervacije povrne, oziroma lahko udeleženec izbira drug termin.

Možna je sprememba izbranega termina, v kolikor s tem obstoječi termin ne odpade zaradi zmanjšanja števila oseb pod 15 in v kolikor so v drugem terminu na voljo prosta mesta.

Predvideni termini izletov

Izlet se bo izvajal v naslednjih terminih:

Termini se lahko odpovejo v primeru udeležbe manj kot 15 oseb.

Informacije in rezervacije

Kako do TIC Maribor

Turistično-informacijski center Maribor se nahaja v centru mesta, Partizanska 6a.