Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Vinoteka v Hiši Stare trte

Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Zakladnica različnih vin iz Maribora in okolice

Vinoteka Hiše Stare trte je prava zakladnica vin mariborskega vinorodnega podokoliša, saj je v njej zastopanih okoli 40 različnih lokalnih vinarjev, ki prispevajo v zbirko več kot 100 različnih vinskih etiket.

Največ je svežih belih vin, saj so ta v mariborskem podokolišu najpogosteje zastopana, v ponudbi pa se najdejo tudi odlična rdeča vina, penine, narejene po klasični metodi, in sladka desertna vina, vključno z ledenim vinom.

Vinoteka skriva tudi nekaj posebnežev, kot je peneče vino Oceanus, ki je več mesecev zorelo na dnu Piranskega zaliva, vino Dolium, ki je oranžno vino zorjeno v glinenih posodah zakopanih v zemljo, peneče vino Aida iz Vinagove kleti iz leta 1998, nagrajene z nazivom šampion na mednarodnem tekmovanju Vinoforum leta 2012, in podobne specialitete.

Vina lahko v njihovi vinoteki tudi poskusite, degustacije prirejajo tako za individualne goste kot tudi za večje skupine.  

Ponudba vina v Hiši Stare trte

Ponudba degustacij vina v Hiši Stare trte