Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Z Bolfenka po grebenu do botaničnega vrta

Naziv: Turistično informacijski center Maribor
Naslov: Partizanska cesta 6a, 2000 Maribor
Telefon: +386 (0)2 234 66 11
Fax: +386 (0)2 234 66 13
Trajanje: 3 ure
Zahtevnost poti: lahka
Dolžina poti: 9 km
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu
Kratek sprehod po začetnem delu Slovenske planinske poti z zaključno proslavo v družbi rastlin z vsega sveta.

Zemljevid:
Pohorje (1:50 000)

Dostop in izhodišče

Z mestnim avtobusom št. 6 se popeljemo do končne postaje Vzpenjača ali z avtomobilom v Zgornje Radvanje do parkirišča pri spodnji postaji Pohorske Vzpenjače.  Z sedežnicami se dvignemo na Bolfenk.

Opis

Od zgornje postaje Pohorske Vzpenjače se najprej sprehodimo četrt ure daleč na Mariborski razglednik, 1147 m. Vrnemo se po isti poti do hotela Bellevue in nadaljujemo po začetnem delu Slovenske planinske poti, vendar v obratni smeri. V približno uri in pol sestopimo s Pohorja do informativne table o prazgodovinskem gradišču Poštela. Tam zapustimo označeno pot in gremo čez cesto na kolovoz, na razcepu zatem pa desno. Med vinogradi in sadovnjaki sestopimo do ceste, kjer zavijemo desno in gremo po cesti v Razvanje. Na glavni cesti skozi naselje zavijemo desno in gremo mimo končne postaje avtobusa št. 11 ob cesti kilometer daleč do vhoda v botanični vrt, ki je tik ob cesti. Po ogledu vrta se vrnemo v Razvanje in se z avtobusom št. 11 odpeljemo v Maribor do končne postaje Kolodvor sredi mesta.

Skupni vzpon: 100 m