Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Z gorskimi kolesi čez Pohorje 2019

Naziv: MOPA
Naslov: Bračičeva ulica 1, 2314 Zg. Polskava
Konec: 2019-08-03
Telefon: +386 (0)41 775 175
Fax: +386 (0)2 803 68 47
Email: info@mopa.si
Trajanje: 3. 8. 2019
Začetek prireditve: 2019-08-03 6:00
Lokacija: Zbor prijavljenih kolesarjev na parkirišču pod Hotelom Arena ob 6.00 uri
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Za ljubitelje rekreacijskega gorskega kolesarjenja organiziramo kolesarjenje po gozdnih cestah in poteh prelepega POHORJA. 

Želite uživati v skoraj neokrnjeni naravi? Vabljeni ste na kolesarski potep po Pohorski kolesarski transverzali (PT). Poletje se bo prevesilo v drugo polovico, ko se bomo ljubitelji gorskega kolesarjenja podali na pot. 

Datum: sobota, 3. 8. 2019
Zbor prijavljenih kolesarjev na parkirišču pod Hotelom Arena ob 6.00 uri

Rekreacijsko kolesarjenje po označeni kolesarski poti po Pohorju: »Pohorska kolesarska transverzala«

Rekreativno kolesarjenje bo potekalo po kolesarski transverzali (PT), od parkirišča pri spodnji postaji vlečnice Kaštivnik ( smučišče na Kopah), do koder bo organiziran avtobusni prevoz iz Maribora. Od Kaštivnika bomo najprej imeli krajši spust, nato pa se bomo vzpenjali proti Grmovškovem domu na Kopah. S kop bo sledil spust proti koči na Pesniku, kjer bo krajši postanek. S Pesnika se bomo po razgibani poti ( gor in dol) povzpeli do Peska, kjer bo daljši postanek za toplo malico. Po počitku bomo kolesarili mimo koče na Klopnem vrhu do Šumika, od tam pa se bomo vzpenjali do koče Cojzarice, kjer bomo imeli krajši postanek. Za konec bomo kolesarili mimo Glažute in spodnje postaje vlečnice Videc ter po Kordeku mimo obrambnega doma do parkirišča pod Hotelom Arena.
Zaključek kolesarjenja bo v Hotelu Arena pod Pohorjem.
Dolžina kolesarjenja je približno 75km.

Splošni pogoji udeležbe na kolesarjenju:
Vsi aktivni udeleženci sodelujejo na lastno odgovornost. Otroci do 18. leta starosti lahko sodelujejo samo v spremstvu staršev ali skrbnikov. Vsak udeleženec mora izpolniti PRIJAVNICO. Obvezna oprema: izpravno gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice, bidon za tekočino, rezervna zračnica.
 
Prijavnina za enodnevni izlet znaša 35€.
Vključuje vodenje kolesarjenja, prevoz kolesarjev in koles iz Maribora do spodnje postaje vlečnice Kaštivnik pod Kopami, tehnično pomoč s servisnim vozilom, malico, napitke in sadje v koči na Pesku, topla malica in podelitev priznanj v Hotelu Arena, kjer bo tudi možnost tuširanja.