Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Z gorskimi kolesi čez Pohorje in po Dravski dolini

Naziv: MOPA
Naslov: Bračičeva ulica 1, 2314 Zg. Polskava
Telefon: +386 (0)41 775 175
Fax: +386 (0)2 803 68 47
Email: info@mopa.si
Trajanje: avgust 2019
Izhodišče poti: Bellevue
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Za ljubitelje rekreacijskega gorskega kolesarjenja organiziramo kolesarjenje po gozdnih cestah in poteh prelepega POHORJA. 

Želite uživati v skoraj neokrnjeni naravi? Vabljeni ste na kolesarski potep po Pohorski kolesarski transverzali (PT) in Dravski kolesarski poti. Poletje se bo prevesilo v drugo polovico, ko se bomo ljubitelji gorskega kolesarjenja podali na pot. 
 
GORSKO KOLESARJENJE PO POHORSKI KOLESARSKI TRANSVERZALI  IN DRAVSKI KOLESARSKI POTI – enodnevno ali dvodnevno kolesarjenje 

Datum: sobota, 9. 8. 2019 ob 8. uri  pri zgornji postaji Pohorske vzpenjače 

1. dan - Rekreacijsko kolesarjenje po označeni kolesarski poti po Pohorju: »Pohorska kolesarska transverzala«

Rekreativno kolesarjenje poteka po kolesarski transverzali (PT) od zgornje postaje Pohorske vzpenjače, mimo Glažute, koče Cojzarica, koče na Klopnem vrhu do koče na Pesku (malica). Pot nadaljuje mimo ribnika Jezerce, koče na Pesniku (kratki postanek) do Grmovškovega doma na Kopah (kratek postanek) in naprej mimo kmetije Kopnik do koče pod  Kremžarjevim vrhom. Dolžina kolesarjenja je približno 82km(72km do koče pod Kremžarjevim vrhom in 10km spusta do Slovenj Gradca). Po počitku in obilni malici v koči na Kremžarjevem vrhu, sledi spust do Slovenj Gradca, od koder bo poskrbljeno za prevoz kolesarjev in koles v Maribor. 

2. dan Rekreacijsko kolesarjenje po označeni kolesarski poti po Dravski dolini: »Dravska kolesarska pot«

Za ljubitelje kolesarjenja, ki želijo doživeti lepote Dravske doline, bo organizirano prenočišče v Koči pod Kremžarjevim vrhom. Po zajtrku sledi spust do Dravograda ter kolesarjenje po označeni Dravski kolesarski poti mimo Vuzenice, Podvelke (postanek), Lovrenca na Pohorju in Ruš do DRAŠ centra v Mariboru. Dolžina kolesarjenja je približno 84 km po asfaltnih in makadamskih cestah. 
 
Splošni pogoji udeležbe na kolesarjenju:
Vsi aktivni udeleženci sodelujejo na lastno odgovornost. Otroci do 18. leta starosti lahko sodelujejo samo v spremstvu staršev ali skrbnikov. Vsak udeleženec mora izpolniti PRIJAVNICO.
 
Prijavnina za enodnevni izlet znaša 30€.
Vključuje vodenje kolesarjenja, tehnično pomoč s servisnim vozilom, malico v koči na Pesku in Koči pod Kremžarjevim vrhom, napitke, sadje, priznanje ter prevoz koles in kolesarjev v Maribor. 
 
Prijavnina za dvodnevni izlet znaša 48€.
Vključuje vodenje kolesarjenja, tehnično pomoč s servisnim vozilom (dva dni), malico v koči na Pesku, večerjo in prenočišče z zajtrkom v Koči pod Kremžarjevim vrhom, malico na poti, napitke, sadje, toplo malico in tuširanje v Draš centru v Mariboru ter priznanje.