Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Po središču mesta z električnim vozilom

Delovni čas: vse dni v letu od 8.00 do 20.00
Telefon: +386 (0)30 700 035
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Mariborsko mestno središče je bogatejše za novo, brezplačno in trajnostno storitev v ponudbi javnega potniškega prometa – mini električno vozilo, ki bo občanom in obiskovalcem olajšalo dostop do trgovin, gostinskih lokalov, različnih ustanov in znamenitosti v mestnem središču ter obisk prireditev in dogodkov.

Mini električno vozilo Maister nima začrtane poti in postajališč. Znotraj območja za pešce, ki je omejeno na Gregorčičevo ulico na severu, Strossmayerjevo ulico na zahodu in začetek Prešernove ulice na vzhodu, vas  zapelje kamorkoli želite, prav tako Maister vozi do tržnice na Koroški cesti in na Lent, med Sodnim in Vodnim stolpom. Prevoz z mini električnim vozilom je za potnike brezplačen.

Ljudem in okolju prijazno vozilo ne povzroča hrupa in ne oddaja izpušnih plinov. Naenkrat lahko sprejme do šest potnikov. Opremljeno je z manjšim prtljažnikom za ročno prtljago, defibrilatorjem, ki so ga donirale Mariborske Lekarne Maribor, in klančino za možnost vstopa invalidov.

To je le eden od korakov, s katerim Maribor sledi ciljem trajnostnega razvoja Slovenije.

Zloženka Z Maistrom brezplačno po mestnem jedru v PDF datoteki