Deli stran
Kontaktirajte nas
Z veseljem vam bomo odgovorili.
Vaše vprašanje
Ime
Elektronski naslov
Vaše podatke bomo hranili le za obdobje medsebojne komunikacije in jih izbrisali v roku 3 mesecev od zadnjega sporočila. Za dodatne informacije si preberite Varovanje zasebnosti. Soglašam

Posestvo Sončni raj

Naziv: Posestvo SONČNI RAJ
Telefon: +386 (0)51 472 554 (Bogdan Mak)
Odpri galerijo fotografij
Dodaj med priljubljene
Prikaži na zemljevidu

Posestvo Sončni raj, kjer sonce nikoli ne zaide.

 • Kaj pravite na nepozabno izkušnjo doživetja narave, v vsej svoji pristnosti in darežljivosti?
 • Si predstavljate prostor v naravi, kamor še niso segli vplivi urbanega okolja?  
 • Kjer so v Medenem parku našle zavetje slovenske čebelice. 
 • Ali bi želeli pristni slovenski med poizkusiti kar v Medenem parku, kjer se pasejo čebele delavke, ki nam ga dajo?
 • Kaj pa v učilnici na prostem uživati v domačih izdelkih ustvarjenih iz rastlin, ki ste jih pred tem spoznali na brezmejnem polju?
 • Kaj če obstaja kraj, kjer vas z omamnimi vonjavami vabijo sivka, smilj, žajbelj, ameriški slamnik ...?
 • Kjer lahko posedite na klopci in poskrbite zase, svoje dobro počutje in zdravje po navodilih fengshui mojstra ali se sprehodite skozi rastlinski labirint.
 • Kjer lahko v čebeljem letu poletite iz čebelnjaka v gozd in se po isti poti, 35 metrov nad tlemi, vrnete v čebelnjak. 
 • Kjer se lahko naučite kako izdelati domači sok, zeliščne zvarke, eterična olja, različne čajne mešanice ...
Med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribora, se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo, se počasi prebuja in spreminja svojo podobo. Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse, kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave, so sile, ki so nas usmerile ustvarjati Posestvo SONČNI RAJ.
 
Na nekaj manj kot štirih hektarjih hribovitega terena ustvarjamo učilnico na prostem, s katero želimo vrniti naravi njen prvinski namen. Ravnovesje različnosti, v katerem najde vsaka rastlina, vsaka žival in vsaka stvar svoj namen. Z zasaditvijo več kot 10.000 sadik avtohtonih medonosnih rastlin smo ustvarili največji Medeni park v tem delu države. Park nam tako na ogled ponuja številna visokodebelna drevesa, ki so nekoč krasila naše travniške sadovnjake, grmičevje s katerim nudimo zavetje številnim živalim in ogromno zelišč in dišavnic, katerim želimo povrniti mesto na naših travnikih. 

In kaj lahko ponudimo vašim gostom? 

Na sprehodu po učni poti in zeliščnem vrtu lahko spoznajo različna zelišča (sivka, smilj, žajbelj, ameriški slamnik …). Trenutno ponujamo vodene oglede zeliščnega nasada z degustacijo izdelkov, ki jih pridelujemo iz številnih zelišč. Nekatere zanimive izdelke si lahko izdelajo doma tudi sami. Zaupali jim bomo skrivnosti pri izdelavi, hkrati pa bodo dobil informacijo, kje tudi nabrati ali pridobiti najboljše sestavine za lastno kreiranje naravnih domačih izdelkov. 
Popeljali jih bomo skozi učni čebelnjak, v katerem bodo lahko pogledali v osrčje življenja čebel in poizkusili pravi slovenski med. 
Ogledali si bodo lahko, kako na posestvu sami izdelujemo hidrolate in eterična olja iz zelišč, polnimo različne čajne mešanice in pridelujemo nekaj vrst žit. Med žiti so naša stalnica pira, ajda in industrijska konoplja ter seveda posebni izdelki iz njih. Več o načinih predelave pa bodo zvedeli na obisku.
Za otroke smo zasadili ogromen rastlinski labirint, skozi katerega se bodo lahko sprehodili in poiskali njegov eden in edini izhod.
Tu so še doživetja, kot je ličkanje koruze, obiranje zelišč ...

Avtentično doživetje posestva in vračanje k naravi, pa lahko pričaramo z različnimi delavnicami:

 • SAMOOSKRBA IN LOKALNA HRANA. Delavnica na kateri bodo spoznali pasti in resnice, s katerimi smo zavedeni oziroma nezavedno preusmerjeni od nakupa domačih izdelkov iz kmetij.
 • Izdelovanje mil. Vsak od udeležencev bo izdelal svoje milo in tako spoznal celoten postopek izdelave mil na tradicionalen način.
 • Starodavni načini obdelave zemlje. Na delavnici spoznavajo orodja, s katerimi so v davnini obdelovali površine, izvejo kako pravilno pristopiti k obdelavi zemlje, kako v zemlji ustvariti raj za mikroorganizme brez nepotrebne kemije ter predvsem zakaj je za vsakega pridelovalca pomembna povezava z naravo oz. zemljo.
 • Organiziramo lahko delavnice izdelave ptičje hišice, darilnih škatel iz lesa, naravne kozmetike in tinktur, izdelkov iz eteričnih olj ... 
 • Na našem posestvu pa izvajamo tudi Ritual hoje po žerjavici.
Ritual hoje po žerjavici
Hoja po žerjavici nam pokaže kako lahko naše misli vplivajo na naše celotno delovanje. Misli spreminjajo kemijo v možganih, kar vpliva na spremembo kemije v celem telesu. Zato se tistim, ki gredo čez žerjavico, svetuje, da so pozorni na svoje misli, saj natanko s temi mislimi ustvarjamo svojo resničnost. Tisti, ki mislijo pozitivno, dobesedno živijo v drugačnem kemijskem okolju, kot tisti, ki so v mislih naravnani negativno. V svoj imunski sistem prenesejo manj stresa, česar rezultat je več kot očiten.
Več o ritualu hoje po žerjavici pa najdete tudi na www.hojapozerjavici.si

Kulinarika

Kulinarično lahko goste razvajamo z domačimi zeliščnimi namazi, marmeladami, sokovi, čaji, ali pa naročimo catering ponudbo bližnjih sosedov.  

ATRAKCIJA ZA ADRENALINA ŽELJNE – zipline 

 Na Posestvu SONČNI RAJ smo v letošnjem letu postavili najdaljši zipline na Štajerskem, s katerim želimo obiskovalcem ponuditi nekoliko drugačno izkušnjo doživljanja narave. Zipline proga je edinstvena v Sloveniji, saj je dvosmerna, kar pomeni, da se udeleženci z dvema vožnjama vrnejo na izhodiščno lokacijo. Zipline ČEBELJI LET ponazarja let čebel iz ogromnega panja v gozd. Jeklenici, ki sta speljani v gozd se me seboj križata in na tak način popestrita adrenalinsko izkušnjo. Skupna dolžina jeklenic znaša 340 m, največja višina pa je 35 metrov. Zipline je primeren za vse, ki tehtajo več kot 30 kilogramov.
 
Veseli bom vašega klica in obiska.